Utbildning av viltspårdomare

 

Vi behöver fler viltspårdomare till våra prov

I Sveriges största specialklubb för jakthundsraser utgör jaktproven en viktig del av avelsutvärderingen.

På viltspårprov bedöms hundens lämplighet vid eftersök på skadat och dött vilt. För att provverksamheten ska fungera behöver vi engagerade och kunniga domare.

Nu söker vi fler domare för alla provformer: viltspår-, retriever- och tollingprov.

Alla medlemmar som uppfyller grundkraven är välkomna att anmäla sitt intresse
I utbildningsplanen för viltspårdomare (länk till höger) finner du de grundläggande kraven på en blivande domare och där beskrivs också de olika stegen från en ansökan till auktorisation.

Brinner du för hundar? Vill du vara en avgörande del i utvecklingen av våra jakthundsraser? Har du tid och möjlighet att engagera dig? Uppfyller du de grundläggande kraven? Då är du kanske den vi söker. Ta steget nu och anmäl ditt intresse genom att fylla i din intresseanmälan (länk till höger) och skicka den till SSRKs kansli.

Efter intervju och kompletterande remisser, kan du sedan kallas som elev. Tillsammans med din mentor och blivande domarkollegor utbildas du sedan till färdig domare genom dina tjänstgöringar som elev och senare aspirant.

Vi bekostar din utbildning
SSRK bekostar dina resor till dina uppdrag som elev, under preparandkursen och efterföljande aspiranttjänstgöring. Arrangerande avdelningar och rasklubbar brukar stå för kost och logi när detta behövs.

Vi arbetar också för att hitta lösningar för att ge alla våra domare bättre ekonomiska förutsättningar, och för att göra våra utbildningar mer effektiva.

Har du frågor?
Du är välkommen att kontakta domarutbildningsansvarig inom SSRK huvudstyrelse, Caroline Hagström, ordforande@ssrk.se
0760-35 63 59, eller Christer Frisk, viltspåransvarig, viltspar@ssrk.se 070-315 21 09

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Planen

Utbildningsplan för domare inom Svenska Spaniel och Retrieverklubben. Retriever, tolling, spaniel och viltspår. Planen reviderad november 2023. Godkänd av HS 2024-02-11.
PDF

Ansökan

Ansökningsblankett    PDF  (ifyllbar)

Relaterat material

SSRKs Anvisningar för viltspårprov
SKKs regler för viltspårprov
Dokument, viltspårprov

Scroll to top