Jaktprovsdomare tolling

Vi behöver hela tiden förnya domarkåren

I Sveriges största specialklubb för jakthundsraser utgör jaktproven en viktig del när det gäller avelsutvärderingen av våra hundar. För att jaktprovsverksamheten ska fungera behöver vi engagerade och kunniga jaktprovsdomare.

Är du intresserad och uppfyller våra grundkrav, skicka in en ansökan!

I den gemensamma utbildningsplanen (länk till höger) finner du de grundläggande kraven på en blivande domare och där beskrivs också de olika stegen från en ansökan till auktorisation.

Brinner du för hundar? Vill du vara en avgörande del i utvecklingen av våra jakthundsraser? Har du tid och möjlighet att engagera dig? Uppfyller du de grundläggande kraven? Då är du kanske den vi söker. Ta steget nu och anmäl ditt intresse genom att fyll i en ansökan och skicka den till SSRKs kansli.

Efter intervju och kompletterande remiss till SSRKs avdelningar och aktuella rasklubbar, kan du sedan kallas som elev. Tillsammans med din mentor och blivande domarkollegor utbildas du sedan till färdig domare genom dina tjänstgöringar som elev och senare aspirant.

Vi bekostar din utbildning
SSRK bekostar dina resor till dina uppdrag som elev, under preparandkursen och efterföljande aspiranttjänstgöring. Arrangerande avdelningar och rasklubbar brukar stå för kost och logi när detta behövs.

Vi arbetar också för att hitta lösningar för att ge alla våra jaktprovsdomare bättre ekonomiska förutsättningar, och för att göra våra utbildningar mer effektiva.

Har du frågor?
Om du har frågor om domarutbildningen är du välkommen att kontakta utbildningsansvarig inom SSRKs huvudstyrelse, Tove Pettersson, domarutbildning@ssrk.se.

Du kan också ta direktkontakt med den jaktansvarige
Anne Karlström, tollingjakt@ssrk.se

Vi ser fram emot din ansökan!

Planen

Utbildningsplan för domare inom Svenska Spaniel och Retrieverklubben. Retriever, tolling, spaniel och viltspår. Planen reviderad november 2023. Godkänd av HS 2024-02-11.
PDF

Ansökan

Jaktprovsdomare tolling    PDF  (ifyllbar)

Övriga dokument, SSRKs jaktprovsdomarutbildning tolling

Domarutlåtanden tolling
För elev vid tollingjaktprov    PDF  (ifyllbar)
För aspirant vid tollingjaktprov    PDF  (ifyllbar)

Relaterat material

Jaktprovsregler för tollingjaktprov
Dokument, tollingjaktprov

Scroll to top