Artiklar om avel från Apportören

Eva von Celsing som nyvald avelsansvarig:
"Hundavel är ett stort område och ingen lär någonsin bli fullärd. Och det som var en sanning igår behöver inte vara det i dag."
Artikel från Apportören nr 2, 2017    PDF

Herpesvirus - slangen i paradiset
og en oppdretters mareritt
Norska veterinärer skriver om viruset som är ormen i paradiset och en uppfödares mardröm.
Artikel från Apportören nr 3, 2017    PDF

Guldkorn från uppfödare 1
I det här numret har vi samlat olika tips från uppfödare som vi hoppas kan vara till nytta för andra. Kanske har du erfarenheter av liknade slag eller helt andra lösningar som du kan tänka dig att dela med dig av?
Artikel från Apportören nr 4, 2018    PDF

Guldkorn från uppfödare 2
Apportören efterlyste erfarenheter som andra uppfödare kan ha nytta av. Inger Eckhardt, välkänd uppfödare av labrador, berättar här om en otäck händelse med en valp som svalde ett valphalsband.
Artikel från Apportören nr 1, 2019    PDF

Avelskonferens i april 2018
Under en helg träffades avelsansvariga för SSRKs raser i Stockholm. På konferensen diskuterades arbetet med RAS och deltagarna fick lyssna på intressanta och lärorika föredrag.
"Avelsfrågorna är klubbens viktigaste uppgift. Om vi inte sätter fokus på avelsarbetet och att ta fram genetiskt bra hundar faller allt annat samman", sa Elisabeth Rhodin med många års erfarenhet av avel både som taxuppfödare, exteriördomare, styrelseledamot i Svenska Taxklubben och ledamot i SKK:s avelskommitté. Läs hela artikeln.

Artikel från Apportören nr 2, 2018    PDF

Dubbelparning skapar möjligheter
DNA-tekniken gör det möjligt att använda två hanar på en tik vid samma löp.
Artikel från Apportören nr 3, 2019    PDF

Scroll to top