Bulgariska Kennelklubben lämnar FCI. Vad innebär för dig som tänkt köpa hund från Bulgarien?

SKK skriver:

Från och med 1 januari är Bulgariska Kennelklubben, BRFC, inte längre medlem i den internationella kennelfederationen, FCI. Här kan du läsa vad det innebär för dig som är domare eller har tänkt köpa en hund från Bulgarien.

Bulgariska Kennelklubben har hos FCI ansökt om att få avsluta sitt medlemskap. Ansökan har beviljats att gälla från 1 januari 2022.

Orsaken är att BRFC har dålig ekonomi och är konkursmässigt.

  • Från och med 1 januari 2022 kan valpar födda i Bulgarien inte få någon stamtavla/exportstamtavla från BRFC eller från de omkringliggande länderna, vilket har varit möjligt under en period.
  • Stamtavlor och exportstamtavlor som är utställda till och med den 31 december 2021 kommer fortsättningsvis vara giltiga inom FCI och kan därför registreras hos SKK.
  • Vi uppmanar klubbar, uppfödare och hundägare att vara särskilt uppmärksamma vid köp av hund i Bulgarien eller vid köp av hundar uppfödda av bulgariska uppfödare.
  • Domare där en auktorisation är utställd av BRFC kan tills vidare döma som FCI-domare direkt anknutna till huvudorganisationen.
  • BRFC kan inte efter den 31 december 2021 auktorisera domare.
Scroll to top