Nicke, labrador, blev Årets bragdhund. Joy, labrador, blev Årets sociala tjänstehund. Moss, springer spaniel, blev Årets narkotikasökhund.

Årets bragdhund är 8-årige labrador retrievern Nicke, som larmade husse när valpen Bosse hade bitit sig fast i en strömförande elkabel. Tack vare Nickes rådiga ingripande kunde husse Johan Pedersén få loss Bosse, som efter livräddande insatser återhämtade sig.
Läs mer om Nicke (Streamlight’s Phoebe’s Nicke) på SKKs webbplats

Årets sociala tjänstehund är en snart 3-årig labrador retriever som kallas för Joy. Namnet är passande då hon sprider mycket glädje inom kriminalvården i Luleå, där hon arbetar som terapihund med sin förare Henrik Hvid.
Läs mer om Joy (Labricas Kelly Taylor) på SKKs webbplats

Moss, en 5-årig springer spaniel bördig från Irland, är Årets narkotikasökhund 2021. Tillsammans med sin förare Christoffer Carlsson söker han igenom brev och paket i Malmöregionen på jakt efter narkotika.
Läs mer om Moss på SKKs webbplats

 

Scroll to top