Allt om uttagningstävlingar till internationella WT-arrangemang 2023

SSRK planerar att skicka lag till följande internationella tävlingar 2023:

 1. IWT, Vingåker, Sverige, 10-11/6.
  Tre lag med tre ekipage/lag kommer att få representera Sverige. Utöver dessa lag kan det, beroende på antal anmälda lag från övriga Europa, finnas möjlighet för s k «free teams» att anmäla. Mer info om detta kommer senare i separat annons om IWT
 2. Profine Nations Cup, Brahetrolleborg, Danmark, 18-20/8.
  Sverige deltar med ett eller två lag med fyra ekipage/lag.
 3. The Kennel Club International Retriever Team Event, England, 15-16 juni.
  Evenemanget går på Capesthorne Hall ca 3 mil söder om Manchester. Sverige deltar med ett lag med fyra ekipage.

UTTAGNINGSTÄVLINGAR (så här långt, dvs 2022-11-29)
SSRK Västra 2023-04-01
SSRK Södra 2023-04-15 - 16
SSRK Östra 2023-04-23

Separata annonser om respektive tävling kommer från ansvarig arrangör. Samtliga tävlingar omfattar endast elitklassnivå. Om arrangören använder SSRK Prov som anmälningssystem måste ni markera att den hund ni skall anmäla kan tävla i Elitklass på WT.

HAR DU INGET EGET LAG?
Det går också fint att anmäla sig enskilt till alla uttagningstävlingar. Arrangören sätter då genom lottning ihop lag. Vill laget sedan försöka konkurrera om en av platserna till de internationella tävlingarna anmäler sig laget gemensamt till nästkommande uttagningstävlingar.
Givetvis kan ett lag, eller enskild medlem, delta på endast en uttagningstävling men är då inte med och konkurrerar om att få representera Sverige.

UTTAGNING AV LAG SOM SKA REPRESENTERA SVERIGE
SSRKs Arbetsgrupp för WT Retriever ansvarar för uttagning av vilka lag som ska få representera Sverige. Sista datum för anmälan (till samtliga internationella evenemang) är 2022-05-03. Formulär för anmälan kommer att publiceras på ssrk.se.

KRAV FÖR UTTAGNING

 • För att konkurrera om någon av platserna för att få representera Sverige ska laget ha resultat från minst två av, och laget ska vara detsamma som deltagit på, uttagningstävlingarna.
 • Om det tillkommer ytterligare uttagningstävlingar gäller fortsatt resultat från två av tävlingarna.
 • Vid förändring i laguppställning på uttaget lag, till exempel på grund av löp eller skada, ska Arbetsgruppen för WT kontaktas.
 • Komplettering av en fjärde lagmedlem (gäller för deltagande i Danmark & England) görs i samråd med Arbetsgruppen för WT.

EKONOMISKT STÖD
Ekonomiskt bidrag i någon form kommer att ges till lagen som representerar Sverige på IWT och Profine Nations Cup. I nuläget osäkert om detta är möjligt vad gäller England.

FRÅGOR?
Besvaras via mail till Arbetsgruppen för WT Retriever och ansvarig i RJK:
Hans Westblad hans@actualis.se
Leif Hernefalk retrieverjakt@ssrk.se

Dokumentet som pdf

Scroll to top