Läs e-Apportören
Utan att logga in

Klicka bara här

Du som har skaffat ett inloggningskonto har kunnat läsa e-Apportören. Men för tillfället går det tyvärr inte att skapa nya inloggningskonton. Arbetet med ett nytt, enkelt inloggningssystem pågår.

I väntan på det: Nu kan du läsa e-Apportören utan att logga in. Du har tillgång aktuellt nummer plus arkivet på nätet. Där hittar du e-Apportören nummer 1, 2, 3 och 4. Från 2013, 2014, 2015, 2016, 2017, 2018, 2019, 2020, 2021, 2022 och 2023. Klicka bara på länken ovan.

Bakgrunden

Vid 2021 års fullmäktige bifölls SSRK Västras motion och huvudstyrelsens rapport om Apportören som nättidning.

Nu kan du som medlem läsa Apportören på din dator.

Det finns också, enligt Fullmäktiges önskemål, ett arkiv med äldre tidningar, så långt tillbaka som vi kunde hitta filer som var användbara.

SSRK samarbetar med Textalk, som har utvecklat applikationen Prenly, vilken används av många e-tidningar, bland andra Readly, MittMedia, Gota Media, Expressen samt ett antal större dagstidningar.

Samarbete ska borga för att SSRK har en kontinuitet och teknisk kompetens som kan stötta utvecklingen av Apportören som nättidning.

Den digitala utvecklingen skapar nya möjligheter. Fler läsare med funktionshinder kan tillgodogöra sig tidningens innehåll genom att artiklarna visas i en läsvänlig meny. Texten kan förstoras (och förminskas) efter behov. Det finns också ett ”lyssnaläge” där den som har svårt att läsa på skärmen kan lyssna på artiklarna. Viktiga funktioner som hjälper oss att leva upp till SSRKs mångfaldspolicy.

Framöver kommer du att kunna välja om du vill ha den tryckta Apportören eller enbart nättidningen.

Scroll to top