Apportören som nättidning

Så här registrerar du inloggningskonto

Nättidningen är, precis som papperstidningen, en medlemstidning och därför krävs medlemskap för att få tillgång till den.

Nättidningen kommer att vara tillgänglig samtidigt som papperstidningen.

Du behöver en app för att läsa Apportören i din mobil eller platta
Alla huvudmedlemmar som har en mejladress i SSRKs medlemsregister kan logga in i appen "Apportören" med sin mejladress. Appen "Apportören" finns tillgänglig hos App Store och Google Play. Till "Så här registrerar du inloggningskonto"

Är du ny medlem?
Uppgifterna läses in i prenumerationssystemet vid varje månadsskifte och först när ditt medlemsnummer är registrerat kan du logga in i appen.

Familjemedlemmar kan ännu inte logga in med sitt medlemsnummer
Vi arbetar med en lösning som ska göra det möjligt. Tills vidare får du som är familjemedlem nöja dig med att låna huvudmedlemmens inloggningsuppgifter.

Bakgrunden

Vid 2021 års fullmäktige bifölls SSRK Västras motion och huvudstyrelsens rapport om Apportören som nättidning.

Nu kan du som medlem läsa Apportören på nätet - på mobil, surfplatta och dator.

Det finns också, enligt Fullmäktiges önskemål, ett arkiv med äldre tidningar, så långt tillbaka som vi kunde hitta filer som var användbara.

SSRK samarbetar med Textalk, som har utvecklat applikationen Prenly, vilken används av många e-tidningar, bland andra Readly, MittMedia, Gota Media, Expressen samt ett antal större dagstidningar. Samarbete ska borga för att SSRK har en kontinuitet och teknisk kompetens som kan stötta utvecklingen av Apportören som nättidning.

Den digitala utvecklingen skapar nya möjligheter. Fler läsare med funktionshinder kan tillgodogöra sig tidningens innehåll genom att artiklarna visas i en läsvänlig meny. Texten kan förstoras (och förminskas) efter behov. Det finns också ett ”lyssnaläge” där den som har svårt att läsa på skärmen kan lyssna på artiklarna. Viktiga funktioner som hjälper oss att leva upp till SSRKs mångfaldspolicy.

Framöver kommer du att kunna välja om du vill ha den tryckta Apportören eller enbart nättidningen.

Scroll to top