Lär känna Lag 2 – Dalatrion

Marina Qvicker, Leif Hernefalk och Ulrika Ebenhard

Marina Qvicker och Play
Jag har drivits av mitt hundintresse ända sedan barnsben och min första egna hund skaffade jag 2005. Snabbt växte intresset och i dagsläget bor det fyra jaktlabradorer hos oss, som jag både startar på prov (A- B- och C-prov) och deltar på jakter med. År 2021 hade jag dessutom förmånen att få gå in som delägare i kennel Rockdove’s.

Jag är oerhört glad för allt roligt som livet med hund bjuder på och enormt tacksam för min familj (sambo och två flickor) som pushar mig i alla lägen och tålmodigt låter mig spendera både mycket tid och pengar på min hobby.

Play (Rockdove´s Play The Game) är en treårig labradorhane som redan som ung visade väldigt fina kvaliteter. Han har en fantastisk avknapp, vilket kombineras med ett enormt driv framåt och målmedvetet arbete, samtidigt som han har en stor vilja att vara till lags. Förra året hade han en raketsäsong där han klättrade igenom alla klasserna och hann stå på startlinjen i EKL på både A- och B-prov. Han är fortfarande ung med fortsatt stor utvecklingspotential, men han är en fröjd att ha som partner och jag hoppas på många fina år tillsammans. Jag ser med spänning fram emot att få åka till IWT och representera Sverige.

Ulrika Ebenhard och Ebbe
Jag har under många år varit aktiv inom SSRK, tränat och startat på prov. Än så länge bara B- och C-prov, men målsättningen är att starta på A-prov för första gången i år. Hela jaktsäsongen deltar vi på and- och fasanjakter utanför Halmstad, vilket både jag, min man och våra fyra labbar tycker är det roligaste som finns. Jag är så tacksam för att mitt långa hundintresse har givit oss så många goda vänner över hela Sverige och att alltid veta hur jag ska spenderar min fritid

Blackbound Idris, min fina Ebbe, är min första hane och min trogna kamrat. Han har en stark vilja att behaga kombinerat med en självständig ådra och mycket power. Han är 5 år nu och vi har båda en vilja att fortsätta utvecklas tillsammans. Jag ser fram emot detta äventyr på IWT i Tyskland tillsammans med Ebbe och vårt härliga team.

Leif Hernefalk, lagledare, och Rasmus
Jag har haft jaktlabradorer sedan 80-talet. En av de första var Kasper som jag jag köpte av Björn Nordén, jaktprovsdomare. Tack vare denna hund blev Björn och jag livslånga kompisar med många jaktminnen. Han frågade om jag visste hur träningen gick till av dessa hundar. Enligt mig kunde det väl inte vara någon större konst och det var det heller inte med denna hund. Allting gick lekande lätt (tack vare hunden). Jag fick ett stort intresse för hundträning men fick snabbt lära mig att alla hundar är olika och kräver olika metoder för att lyckas. Ofta krävs det både tricks, kunskap och erfarenhet.

Sedan dessa har jag ägt och tränat många hundar. Många har blivit champions (B-prov) och alla har faktiskt startat i elitklass. Jag har testat alla provformer och tidigare startat på IWT vid några tillfällen. Aktiv jägare och apportör.

Har fått goda relationer med uppfödare i England vilket vid två tillfällena lett till att jag har importerat hundar. Den första var Brasse som tyvärr nu är borta. Den senaste är Rasmus som nu är aktuell för IWT. I nuläget har jag tre labradorer. Stella (danska), Rasmus (engelsman) och Elton (norrman).

Rasmus är oerhört arbetsvillig. Han är kraftfull i sitt arbete. Däremellan kan han verkligen koppla av. När jag för honom känner jag mig trygg och som vanligt är det oftast mitt fel när något inte går som det ska. Ser fram emot att representera SSRK i Tyskland.

Scroll to top