Läs Apportören på din dator

Du som har skaffat ett inloggningskonto kan läsa e-Apportören på din dator. För tillfället går det inte att skapa nya inloggningskonton. Vi har därför valt att tillfälligt öppna e-tidningen och e-arkivet för alla.

I väntan på ett nytt, enkelt inloggningssystem kan du läsa e-tidningen
och e-arkivet utan att ha konto och utan att logga in.
Här hittar du e-Apportören:
https://apportoren.ssrk.se/

 

Bakgrunden

Vid 2021 års fullmäktige bifölls SSRK Västras motion och huvudstyrelsens rapport om Apportören som nättidning.

Nu kan du som medlem läsa Apportören på din dator.

Det finns också, enligt Fullmäktiges önskemål, ett arkiv med äldre tidningar, så långt tillbaka som vi kunde hitta filer som var användbara.

SSRK samarbetar med Textalk, som har utvecklat applikationen Prenly, vilken används av många e-tidningar, bland andra Readly, MittMedia, Gota Media, Expressen samt ett antal större dagstidningar.

Samarbete ska borga för att SSRK har en kontinuitet och teknisk kompetens som kan stötta utvecklingen av Apportören som nättidning.

Den digitala utvecklingen skapar nya möjligheter. Fler läsare med funktionshinder kan tillgodogöra sig tidningens innehåll genom att artiklarna visas i en läsvänlig meny. Texten kan förstoras (och förminskas) efter behov. Det finns också ett ”lyssnaläge” där den som har svårt att läsa på skärmen kan lyssna på artiklarna. Viktiga funktioner som hjälper oss att leva upp till SSRKs mångfaldspolicy.

Framöver kommer du att kunna välja om du vill ha den tryckta Apportören eller enbart nättidningen.

Scroll to top