1. SKIP_MENU
  2. SKIP_CONTENT
  3. SKIP_FOOTER

 Fototavl VINNARE 2
Det vinnande bidraget har utsetts av en jury bestående av: Informationsansvarig i SSRKs huvudstyrelse Karin Friberg, Webadministratör Cecilia Lindh samt två representanter från Royal Canin. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren.


Juryns motivering lyder: 
Motivet visar ett ögonblick som är talande för flera av Svenska Spaniel och Retrieverklubbens verksamhetsområden, till exempel

Utbildning: Det krävs genomtänkt träning för att få hundarna att sitta passiva, stilla och ändå uppmärksamma i en båt, vad som än händer runt omkring. Motivet visar ett utmärkt exempel på ett sådant utbildningsmoment.


Avel & FBR: Utan rätt mentalitet för en retriever skulle detta bli svårt att åstadkomma, fyra hundar som sitter stilla och uppmärksamma trots att det sker saker i omgivningen. Uppfödare av retrieverraser har att ta hänsyn till sådana rastypiska egenskaper i avelsarbetet.


Retrieverjaktprov: Fotot illustrerar föredömligt lugna och uppmärksamma retrievers under passivitet och en situation som kan uppstå under sjöfågeljakt, där retriever används. Trots retrieverns stora vattenpassion, bemästrar vältränade retrievers passivitet även under krävande situationer. Sådana förmågor och egenskaper får de visa prov på, vid deltagande på SSRKs retrieverjaktprov.

Annons

Uppfödare

valpkoparvarvning_160